ПАЛИЛУЛА „ОЖИВЉАВА“ НАПУШТЕНЕ ЦЕНТРЕ
14.12.2010

Дом културе „Радоје Домановић“ у Крушцу, после пола века од изградње, добија нови изглед. Залагањем Савета грађана и уз подршку Градске општине Палилула овај друштвени објекат поново ће постати место окупљања мештана овог насељеног места, које по последњем попису у 243 домаћинства има око 1000 становника. Радове изводи фирма „Подинг“ и у првој фази, биће реконструисане три просторије са око 100метара квадратних.По речима Александа и Веље, тренутно се ради замена инсталације, кречење и фарбање столарије а затим следи и наставак радова у великој сали Дома. Председник Савета грађана Крушца, Томислав Стојановић не крије задовољство што се реконструкција Дома одвија у предвиђеном року.

„Захваљујући општини Палилула, омладина нашег села имаће место да се окупи а и ми старији да одржимо састанке и зборове грађана-истиче председник Савета Стојановић. Посебно ће то значити члановима нашег културно-уметничког друштва и фудбалском клубу „Морава-Крушце“. Друштвени живот се коначно враћа у наше место.

Члан Већа Градске општине Палилула, Милош Стојковић, који је овим поводом обишао извођаче радова, подсећа да је недавно уз финансијску помоћ Општине успешно завршена реконструкција сале Дома културе у Лалинцу. Обећање, дато мештанима Крушца, на овај начин испуњавамо. Међутим, потребан је већи степен грађанске иницијативе и учешће самих мештана у уређењу животног простора. Градска општина Палилула, подржаће сваку иницијативу која доприноси побољшању квалитета живота становника у Крушцу-каже већник Стојковић.

У протеклој години учињен је напор да се у селу Крушце реше бројни проблеми становника: одвоз смећа, депонија, снабдевање водом за пиће. И у овој средини велики проблем је недостатак канализационе мреже, појава клизишта. Очекује се да део ових комуналних проблема Крушца буде обухваћен Програмом инвестиционе изградње града за 2011.